Tak Berkategori

Kisah Ular Hitam Penunggu Kubur Mayat

konsep-otomatis-kisah-ular-hitam-menunggu-kubur-mayat

KisahNyata.orgKisah Ular Hitam Menunggu Mayat Suatu cerita yang telah berlaku beberapa tahun dulu di Makkah …Kisah nyata. Sahabat, ada baiknya kita bisa mengambil hikmah dari cerita ini. Kisah ini datang dari tanah perkuburan Sa’raya,Makkah.

Pada beberapa tahun dahulu ada seorang perempuan yang berumur 40an telah meninggal dunia.

Mereka telah mengusung jenazah beliau untuk dikebumikan di tanah perkuburan Al Ma’ala
yakni lebih kurang 2 kilometer dari Masjidil Haram selepas solat zuhur.

Setelah sampai sahaja di tanah perkuburan tersebut, alangkah kagetnya mereka mendapati seekor ular yang berwarna hitam sebesar paha bersisik tebal telah berada di dalam liang lahat (dalam kubur tersebut).

Subhanallah … keadaan ular tersebut amat mengerikan. Mereka pun terus berlalu dari situ dan membawa jenazah wanita tersebut ke tanah perkuburan yang lain yakni di tanah perkuburan Sa’raya lebih kurang setengah jam memandu dari situ (8 km Jauhnya) .

Setelah mereka sampai di tanah perkuburan tersebut, rupa-rupanya ular hitam yang sama juga telah menunggu jenazah wanita yang ingin dikebumikan di situ.

Allahu Akbar … mereka mengambil keputusan untuk memindahkan serta mengangkat ular tersebut dan letakkan di luar yakni berjauhan sedikit dari kawasan tersebut dan mengkebumikan jenazah wanita itu (yang anehnya ular hitam itu tidak melakukan apa-apa bila disentuh oleh mereka).

Selepas sahaja mereka mengkebumikan mayat wanita itu, tiba-tiba Ular Hitam yang diletakkan berjauhan dari situ datang menjalar dengan pantas dan masuk ke dalam kubur wanita itu.

MasyaAllah.. Ular itu masuk ke dalam kuburan wanita itu…

Dengan seketika mereka mendengar bunyi seperti dahan-dahan pohon yang dipatah-patahkan dan apabila mereka melihat ke dalam kubur wanita tersebut, alangkah kagetnya mereka karena ular hitam sedang membelit jenazah wanita itu serta mematah-matahkan tulang jenazah itu …

Subhanallah. Ada beberapa orang yang berada di sekitaran kubur itu turut pingsan melihat kejadian itu.
Selepas diselidiki kenapa perkara tersebut bisa terjadi..?

Kisah Ular Hitam Penunggu Kubur Mayat

INI BARU SIKSAAN DI DUNIA AKIBAT MELEWATKAN SHOLAT….BAGAIMANA KALAU TAK SOLAT ??! naudzubillah..

Sahabat, marilah.. kita ambil iktibar dan pedoman dari kisah ini..

Dari sahabat sekalian?.. Sudah berapa kali meninggalkan sholat?.. Sudah berapa kali melalaikan sholat?.. Sudah berapa kali meremehkan sholat?..

Sahabat islam kan?.. Suarakan islam mu sahabat.. Tunjukkanlah jika kamu islam..! Jaga sholatmu, jaga ahlaqmu, jaga pandanganmu, jaga kehormatanmu sahabat, dan jaga semua yang diperintahkan oleh-Nya

Sahabat semua mau kembali ke dalam kampung halaman kan sahabat?. Ya, kampung halaman kita.. Kampung halaman kita adalah Surga..! ^_^ Yukk.. Jangan lalaikan sholat kita yaa.. always sholat 5 waktu..

Kita sama-sama belajar, dan saling menasihati, dan mengingatkan satu sama lain.. Hmm.. Itulah, indahnya ukhuwah islamiah..

Comment here